Bereid je voor

Auteur: Klaas Schippers

Bereid je voor

Als onafhankelijk financieel adviseur begrijp ik dat het kopen en financieren van een huis een grote en lastige stap is, vooral in de huidige woningmarkt. De woningmarkt kenmerkt zich nog altijd als erg krap, waardoor het een ontzettende uitdaging is om een woning te bemachtigen.

Daarnaast zijn veel mensen druk bezig met hun gezin, werk en andere verantwoordelijkheden, waardoor het aanvragen van een hypotheek veelal als lastig wordt ervaren. Daarom vind ik het belangrijk om je te voorzien van enkele waardevolle tips om het proces soepeler te laten verlopen.

  • Financiële gezondheid: Voordat je een huis koopt, is het belangrijk om je financiële situatie te evalueren. Zorg ervoor dat je een stabiel inkomen hebt en dat je schulden onder controle zijn. Een gezonde financiële basis is essentieel.
  • Financiële haalbaarheid: Je kredietwaardigheid speelt een cruciale rol bij het verkrijgen van een hypotheek. Daarom help ik je graag met het in kaart brengen van de financiële haalbaarheid.
  • Hypotheekadviseur raadplegen: Zoals hierboven beschreven, helpen we je graag bij het in kaart brengen van je mogelijkheden en het maken van de juiste keuzes. Wij kennen de (woning- en financiële) markt en begeleiden je met plezier door het hele proces.
  • Onderzoek de woningmarkt: Voordat je een woning koopt, is het handig om te weten welke huizen binnen je budget vallen. Raadpleeg een aankoopmakelaar, onderzoek samen de woningmarkt en bepaal je wensen.
  • Geldverstrekkers vergelijken: Veel woningkopers hebben een druk leven. Dat is de reden dat wij met plezier de moeite uit handen nemen om hypotheekvoorwaarden en -rentetarieven te vergelijken bij verschillende geldverstrekkers. Een klein verschil in bijvoorbeeld rente kan op de lange termijn veel geld besparen.
  • Eigen inbreng: Bij de aankoop van een woning heb je in de meeste gevallen eigen geld nodig om het financiële plaatje rond te krijgen. Kun je meer inbrengen dan alleen de zogeheten kosten koper, dan is dat mooi meegenomen. Dit vermindert niet alleen je maandelijkse lasten, maar kan soms ook invloed hebben op de rente die je betaalt.
  • Hypotheekvorm kiezen: Er zijn verschillende hypotheekvormen, zoals de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek. Wij zorgen ervoor dat je de voor- en nadelen van elke vorm kent voordat je een keuze maakt.
  • Documentatie compleet maken: Verzamel alle benodigde documenten, zoals loonstroken, belastingaangiften en bankafschriften. Zodra wij documenten ontvangen, controleren wij of die voldoen aan de criteria die een geldverstrekker eraan stelt. Zo zorgen we er samen voor dat de aanvraag sneller verwerkt kan worden.
  • Geduld en doorzettingsvermogen: Het proces van een woning kopen kan enige tijd duren. Blijf geduldig en laat je goed informeren.

Ik hoop dat deze tips jou helpen bij het nemen van de juiste stappen richting het kopen van een huis. Als onafhankelijk financieel adviseur sta ik voor je klaar om vragen te beantwoorden en te assisteren.

Verder praten over dit onderwerp?

  • Neem dan contact met ons op. Telefonisch, via email of whats app. Je hoort dan snel van ons!

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: