119a8f09707f619c11a16c21e4fc4ebf.jpg

Pensioen

Ga je binnenkort met (pre) pensioen of zou je graag eerder willen stoppen met werken? Dan is een goed financieel plan belangrijk. Connect Hypotheekadvies helpt je inzicht en overzicht te krijgen. 

vrvroegd-met-pensioen-gaan.jpg

(Vroeg) pensioen

Na je tijd van werken krijg je straks van de overheid een AOW-uitkering. En aanvullend daarop krijg je - als je in loondienst hebt gewerkt - een werknemerspensioen. Of je AOW tezamen met je werknemerspensioen voldoende is om je uitgaven te kunnen betalen bepaal je uiteraard zelf. Connect Hypotheekadvies licht je graag in over de mogelijkheden als je extra inkomsten voor later wilt opbouwen.  

 • De overwaarde van je huis verzilveren
  Als je huis meer waard is dan je hypotheekschuld, kun je overwegen om je huis te verkopen. Je krijgt dan de overwaarde tot je beschikking. De overwaarde is de verkoopprijs minus het nog af te betalen hypotheekbedrag. Je zult dit geld wellicht nodig hebben voor een andere woonplek, maar mogelijk kun je het ook deels om je pensioeninkomen aan te vullen. Er zijn ook constructies mogelijk om je overwaarde te gebruiken zonder je huis te verkopen. Laat je hiervoor adviseren door onze financieel adviseur.
 • Lijfrente
  Als je in de mogelijkheid bent om regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks) geld opzij te zetten, dan is wellicht een lijfrenteverzekering, bankspaarrekening of beleggingsrekening iets voor jou. Je inleg is aftrekbaar als je kunt aantonen dat je een pensioentekort hebt. Je krijgt daarmee een deel van je inleg terug als je de aangifte voor je inkomstenbelasting doet. Op de einddatum moet je het gespaarde geld gebruiken om een pensioenuitkering te kopen. Je betaalt wel belasting over het bedrag dat je ontvangt als je pensioen is ingegaan.
 • Zelf sparen en beleggen
  Je kunt ook zelf sparen of beleggen voor je pensioen. Je zet dan geld apart op een spaarrekening of belegt in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of vastgoed. Het is handig om dit te bespreken met een financieel adviseur. Het voordeel van zelf sparen of beleggen is dat je in principe altijd toegang hebt tot het geld. Over je spaargeld en beleggingen betaal je elk jaar belasting in box 3. Deze belasting betaal je als je vermogen boven een bepaalde drempel uitkomt. Hoeveel vermogensbelasting je betaalt, hangt af van hoe groot je vermogen is. 
 • Hypotheek aflossen
  Als je een hypotheek hebt die (deels) aflossingsvrij is, kun je meer gaan aflossen. Zo verlaag je je woonlasten als je met pensioen bent en heb je dus minder inkomsten nodig. Over het bedrag dat je aflost, betaal je uiteraard ook geen rente meer. Hierdoor daalt wel de renteaftrek die je krijgt bij je belastingaangifte.
 • Pensioenregeling via je werkgever
  Voor één op de 10 werknemers is geen aanvullend pensioen geregeld. Geldt dat ook voor jou? Je kan proberen om het gesprek hierover aan te gaan met je werkgever en eventueel kun je voor draagvlak zorgen onder de rest van het personeel via bijvoorbeeld de Ondernemingsraad (OR). 
 • Werken naast je pensioen
  Als je uiteindelijk toch te weinig inkomen hebt, kun je ook besluiten om te (blijven) werken na je pensionering. Dat heeft geen gevolgen voor je andere inkomsten. Je krijgt daardoor niet minder pensioen of AOW. Over het bedrag dat je verdient betaal je inkomstenbelasting. 

Lees hier verder door in het blog van Klaas over de mogelijkheden van het aangaan van een hypotheek na je (pre)pensioen. 

Contact opnemen

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: