leef.jpg

Langdurig ziek

Ziek worden en langdurig zijn heeft gevolgen voor je inkomen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om (grote) terugval in inkomsten te voorkomen.      

ziekte-arbeidsongeschiktheid.jpg

Langdurig ziek

Langdurig ziek of zelfs arbeidsongeschikt worden: het kan iedereen overkomen. Je kan dan met uitkeringen te maken krijgen en je inkomen verandert. Connect weet precies hoe de regelgeving in elkaar steekt en ook wat kun je doen om te voorkomen dat je bij ziekte geldproblemen krijgt.

Bij arbeidsongeschiktheid heb je vaak met een grote, onverwachte inkomensdaling te maken. Het is slim om je op zo’n mogelijke gebeurtenis voor te bereiden. Het helpt als je weet wat je zou kunnen verwachten. Al was het maar om de eerste periode te overbruggen en je tijd hebt om je uitgaven aan te passen.

Kans op arbeidsongeschiktheid
In de jaren dat je werkt, is de kans op arbeidsongeschiktheid veel groter dan de kans op overlijden. Jaarlijks worden meer dan 50.000 mensen arbeidsongeschikt. En in totaal zijn er meer dan 800.000 mensen die een uitkering krijgen omdat zij arbeidsongeschikt zijn.

Loondoorbetaling bij ziekte
Ben je in loondienst en je meldt je ziek, dan heb je de eerste twee jaar recht op loondoorbetaling door je werkgever. In de meeste gevallen is dat in het eerste jaar 100% van je salaris en het tweede jaar 70%. Dit kan per werkgever variëren, minimaal geldt dat je voor beide jaren 70% van de laatstverdiende loon ontvangt.

Na twee jaar nog niet hersteld
Ben je na twee jaar ziekte nog niet voldoende hersteld om volledig te werken, dan gaat het UWV je 'keuren'.

Na die twee jaar kan je een uitkering krijgen uit de WIA, dit is de Wet Inkomen en Arbeid. Je krijgt die uitkering zolang je arbeidsongeschikt bent. De hoogte van deze uitkering hangt af van allerlei zaken. Het draait er vooral om of je gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt bent. Je bent gedeeltelijk arbeidsongeschikt als je volgens het UWV nog deels in staat bent om te werken. Als je helemaal niet meer kan werken, ben je volledig arbeidsongeschikt. 

Een goede voorbereiding
Om in geval van arbeidsongeschiktheid voorbereid te zijn, heeft Connect een checklist voor je:

 1. Inschatten
  Natuurlijk weet je vooraf niet met welk percentage arbeidsongeschiktheid je rekening moet houden. Maar je kunt wel uitzoeken welke regelingen er bestaan en waar je recht op zou hebben en een ruwe inschatting maken.
 1. Uitgaven op een rij
  Zet je maandelijkse uitgaven eens op een rij en krijg inzicht in de impact daarop als een deel van je inkomen wegvalt.
 2. Bereken je speelruimte
  Verdeel je uitgaven in noodzakelijke kosten en uitgaven die meer flexibel zijn. Waar zou je (snel) op kunnen besparen als het nodig zou zijn?
 1. Zet geld opzij
  Zorg voor een redelijk bedrag aan spaargeld op een rekening, dat je kan aanspreken als je onverwacht minder inkomsten zou krijgen.

Aanvullend verzekeren

Op het moment dat blijkt dat je niet voldoende financiële back up hebt om een inkomensdaling op te vangen, dan is het mogelijk om daar een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Wij helpen je met het inventariseren van de regelingen die voor jou van toepassing zijn en verzorgen graag voor een passende oplossing. 

Contact opnemen

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: