leef.jpg

Studie

Wil je jezelf verder ontwikkelen door (opnieuw) een studie te gaan volgen? Super goed plan! Als je hulp nodig hebt om de studiekosten in beeld te brengen en goed te organiseren, dan staat Connect Hypotheekadvies met plezier voor je klaar. 

studie-en-hypotheek.jpg

Studie

Als je 30 jaar of ouder bent kun je ook een lening krijgen om te studeren. Dit heet het 'leven-lang-leren-krediet'. 

De studiefinanciering is er alleen voor jongeren tot 30 jaar. Als je ouder bent, moest je de studie altijd zelf betalen. Via DUO kun je echter wel een lening krijgen. De maximale hoogte daarvan is afhankelijk van het collegegeld. En goed om te weten: net als voor een 'gewone' studielening is de rente veel lager dan de rente op een lening bij bijvoorbeeld een bank.

Terugbetalen
Je betaalt een studielening in maximaal 15 jaar terug. Elk jaar betaal je 12% van je inkomen en dat van je eventuele partner boven een bepaalde grens. Wanneer je begint met terugbetalen hangt af van wanneer je je studie hebt afgerond of bent gestopt en is veelal vanaf vier maanden daarna.

Oude studielening
Als je al een studielening hebt, dan ga je door met het aflossen daarvan. Het totaalbedrag dat je moet aflossen is afhankelijk van je inkomen. Het terugbetalen van je 'oude' studielening kun je eventueel stopzetten. De aanvraag daarvoor kun je regelen bij DUO.

Studielening en hypotheek
Het hebben van een studielening heeft invloed op je hypotheekaanvraag. Omdat je elke maand een bedrag moet aflossen voor je studie, kun je minder lenen voor de aankoop van een huis. Een studielening staat niet geregistreerd bij het BKR, maar je moet zelf bij de hypotheekverstrekker melden dat je nog een studielening hebt.

Contact opnemen

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: