119a8f09707f619c11a16c21e4fc4ebf.jpg

Hypotheekadvies voor
verbouwing van je huis

Plannen om je huis te verbouwen en wil je weten of en hoe je dit via je hypotheek kunt gaan financieren? 

pexels-jeshootscom-834892.jpg

Huis verbouwen

Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met spaargeld. Een andere optie is je verbouwing betalen met een persoonlijke lening of (verhoging van je huidige) hypotheek. Hier lees je meer over hoe het werkt en de mogelijke gevolgen.

Een verbouwing financieren kan met spaargeld, een persoonlijke lening, door het verhogen van je hypotheek of door het afsluiten van een tweede hypotheek. In de twee laatstgenoemde situaties heb je te maken met hypotheekregels. Zo moet je bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde inkomensnormen en moet de totale hypotheek binnen 100 % van de marktwaarde van je woning passen (na de verbouwing).

Ga je energiebesparende maatregelen treffen, dan heb je financieringsruimte tot 106 % van de marktwaarde van je huis. Je moet in dat geval het extra geld wel volledig besteden aan de energiebesparende maatregelen. Bespreek met je hypotheekadviseur wat voor jou de beste optie is.

Voor het financieren van een verbouwing met een hypotheek, heb je een taxatierapport nodig. Hierin staat de marktwaarde van je woning vóór en na de verbouwing. De taxateur heeft hiervoor inzicht nodig in de verbouwplannen. Je geldverstrekker verwacht dat je de verbouwing volgens deze plannen uitvoert.

Een tweede hypotheek wordt vaak bij de huidige geldverstrekker afgesloten. Wil je de tweede hypotheek ergens anders afsluiten, dan wil de nieuwe geldverstrekker meestal dat je ook de lopende hypotheek overbrengt. Of dat financieel voordelig is, hangt onder meer af van de rentestand op dat moment en de oversluitkosten. 

We kunnen ons goed voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het maken van keuzes rondom het verbouwen van je huis. Connect biedt je inzicht en kennis van zaken. Meer weten? Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Klaas.  

Contact opnemen

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: