leef.jpg

Leef!

Over kinderen (krijgen), relatiebreuk, overlijden, studeren, reizen, verzekeringen en verhuren.

pexels-emma-bauso-2253879.jpg

Leef!

In welke fase of situatie van je leven je zit bepaalt in grote mate hoe je financiën eruit zien. Tijdens een mensenleven kan er veel veranderen in hoe je woont, leeft en werkt. Wij noemen dat in onze adviesgesprekken 'life events' en daar zijn er velen (leuke en minder leuke) van. We geven je via onderstaande live event per gebeurtenis richting en advies om zo goed mogelijk met de nieuwe financiële gevolgen om te gaan. Natuurlijk kunnen we je in een persoonlijk gesprek meer specifiek informeren en helpen waar nodig. 

Contact opnemen
050 - 207 6100 Mail ons WhatsApp
verzekeringen.jpg

Verzekeringen

Verzekeringen beschermen je tegen onvoorziene situaties die veel geld kunnen kosten. Je kunt van alles verzekeren en daarbinnen zijn vele keuzes te maken. Weet je welke verzekeringen verplicht zijn en welke niet? Of weet jij of het slimmer is om losse verzekeringen af te sluiten of juiste te kiezen voor een pakketverzekering?

Verplichte verzekeringen

  • Als je een huis koopt, eist de hypotheekverstrekker vaak dat je een woonhuisverzekering afsluit. Connect zal je hierover ook altijd informeren.
  • De zorgverzekering is verplicht voor iedereen die 18 jaar of ouder is, in Nederland woont en hier werkt of een uitkering ontvangt. Kinderen onder de 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouder(s).
  • Voor je auto, motor, brommer of ander gemotoriseerd voertuig moet je een WA-verzekering hebben.

Voor elke verzekering geldt: vraag je eerst af of je in geval schade de kosten zelf zou kunnen betalen.  Denk vervolgens na over de volgende mogelijke verzekeringen:

  • Inboedelverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering (sinds 2018 niet meer verplicht bij de aankoop van een huis)
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Reis- of annuleringsverzekering
  • Uitvaartverzekering

Het voordeel van een pakketverzekering ten opzichte van losse verzekeringen is het financiële voordeel dat daar vaak bij wordt gegeven en ook een stukje gemak: je hoeft niet na te denken bij welke partij je eventuele schade moet claimen. Voor hulp en advies helpt Connect je graag verder.

Contact opnemen
119a8f09707f619c11a16c21e4fc4ebf.jpg
geboorte-kind.png

Geboorte kind

Het krijgen van een kind heeft ook financiële gevolgen. Lees de tips van Connect over geldzaken die je moet checken bij gezinsuitbreiding.

Houd rekening met extra kosten
Het krijgen en opvoeden van een kind kost geld. Voor een tweeoudergezin kost 1 kind gemiddeld 15 procent van het besteedbaar inkomen. Twee kinderen kosten gemiddeld 25 procent, 3 kinderen 29 procent en 4 kinderen 35 procent.

Denk aan kosten voor bijvoorbeeld het inrichten van de babykamer, maar ook aan doorlopende kosten: van luiers, kinderopvang, meer boodschappen, hoger energie- en waterverbruik, vakanties, oppas, tot school- en studiekosten. Mogelijk dalen je inkomsten doordat jullie minder gaan werken? Maak een overzicht van je (nieuwe) inkomsten en (verwachte) uitgaven.

Vraag kinderbijslag aan
Elke ouder heeft recht op kinderbijslag. Kort na de geboorteaangifte van je kind bij de burgerlijke stand krijg je bericht van de Sociale Verzekeringsbank. Via de website van de Sociale Verzekeringsbank vraag je kinderbijslag aan. Tot je kind 18 jaar is, ontvang je elk kwartaal kinderbijslag.

Waren jij en je partner nog niet elkaars toeslagpartner? Dan zijn jullie dat wel vanaf de geboorte van jullie kind. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van je toeslagen zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag. Pas in dat geval je toeslagen aan. Zo voorkom je dat je later een groot deel van je toeslagen moet terugbetalen.

Check je verzekeringen
Geef de komst van je kind ook zo snel mogelijk door aan je verzekeraars. Denk daarbij aan verzekeringen voor zorg- en aansprakelijkheid, maar ook aan inboedel en opstalverzekeringen.

Wil je zeker weten dat je niets vergeet? Klaas kijkt en denkt met plezier met je mee om te komen tot een financieel gezond gezin voor nu en in de toekomst.

Contact opnemen
relatiebreuk.jpg

Relatiebreuk

Uit onderzoek blijkt dat een op de drie Nederlanders niet op de hoogte is van de financiële gevolgen na relatiebreuk. Helaas zijn de gevolgen in sommige gevallen verregaand. 

Kun je jezelf überhaupt voorbereiden op de financiële gevolgen als je uit elkaar gaat? Ons antwoord daarop is: jazeker! Vooral bij vragen als ‘Hoeveel is de partneralimentatie of kinderalimentatie volgens de officiële normen? Hoe verdelen we het vermogen? Wat wordt mijn toekomstige financiële situatie? Waar moet ik van rondkomen? Kan ik mijn woonlasten betalen?' Bij dit soort vragen helpt Connect Hypotheekadvies je met raad en oplossingen.

Contact opnemen
overlijden-en-erfenis.jpg

Overlijden en erfenis

Het verlies van een dierbare heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar ook financiële. Veel kosten lopen door en rekeningen komen gewoon binnen en moeten worden betaald. Natuurlijk wil je je zo min mogelijk zorgen hoeven maken over dat soort zaken. Daarom kan het zinvol zijn om een inventarisatie te maken van inkomsten na overlijden en eventuele aanvullende wensen daarin te regelen.

  • Krijg ik mogelijk een nabestaandenuitkering of -pensioen?
  • Sluit ik een lijfrente of kapitaalverzekering af?
  • Krijg ik recht op toeslagen na inkomensdaling?

Ook als het gaat om uitgaven is het belangrijk te weten of je mogelijk recht hebt op kortingen als bijvoorbeeld voor gemeentelijke heffingen. Wellicht kunnen een aantal uitgaven worden stopgezet of verlaagd (denk hierbij aan ziektekosten, reis-, WA of de autoverzekering). 

Kosten die worden gemaakt in verband met een overlijden zijn fiscaal aftrekbaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen of ondersteuning te vragen. In alle drukte en emotie rondom een overlijden worden makkelijk belangrijke zaken over het hoofd gezien. 

Contact opnemen
studie-en-hypotheek.jpg

Studie

Als je 30 jaar of ouder bent kun je ook een lening krijgen om te studeren. Dit heet het 'leven-lang-leren-krediet'. 

De studiefinanciering is er alleen voor jongeren tot 30 jaar. Als je ouder bent, moest je de studie altijd zelf betalen. Via DUO kun je echter wel een lening krijgen. De maximale hoogte daarvan is afhankelijk van het collegegeld. En goed om te weten: net als voor een 'gewone' studielening is de rente veel lager dan de rente op een lening bij bijvoorbeeld een bank.

Terugbetalen
Je betaalt een studielening in maximaal 15 jaar terug. Elk jaar betaal je 12% van je inkomen en dat van je eventuele partner boven een bepaalde grens. Wanneer je begint met terugbetalen hangt af van wanneer je je studie hebt afgerond of bent gestopt en is veelal vanaf vier maanden daarna.

Oude studielening
Als je al een studielening hebt, dan ga je door met het aflossen daarvan. Het totaalbedrag dat je moet aflossen is afhankelijk van je inkomen. Het terugbetalen van je 'oude' studielening kun je eventueel stopzetten. De aanvraag daarvoor kun je regelen bij DUO.

Studielening en hypotheek
Het hebben van een studielening heeft invloed op je hypotheekaanvraag. Omdat je elke maand een bedrag moet aflossen voor je studie, kun je minder lenen voor de aankoop van een huis. Een studielening staat niet geregistreerd bij het BKR, maar je moet zelf bij de hypotheekverstrekker melden dat je nog een studielening hebt.

Contact opnemen

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: