119a8f09707f619c11a16c21e4fc4ebf.jpg

Werk!

Heb je een nieuwe functie of andere baan geaccepteerd? Van harte! We helpen je graag om je nieuwe inkomen zo optimaal te zetten om te wonen, te leven en te werken.

pexels-sora-shimazaki-5668869.jpg

Nieuwe baan/promotie

Een andere baan of verandering van functie kies je om erop vooruit te gaan. Een hoger loon bijvoorbeeld is een goede reden om je huidige baan op te zetten en bij een andere werkgever aan de slag te gaan. Soms gaat de keus voor een nieuwe baan verder dan alleen het salaris. Als jij je beter voelt in je nieuwe functie, kan dit meer waard zijn dan de terugval in je financiën. Al blijft het fijn dit van tevoren te weten, zodat je voorbereid bent op de financiële gevolgen. 

Een nieuwe baan heeft vaak meer financiële gevolgen dat je wellicht denkt. Connect Hypotheekadvies zet 5 financiële zaken voor je op een rij die je bij verandering van baan niet over het hoofd mag zien

1. Pensioen: biedt je nieuwe werkgever een pensioenregeling? Zo niet, dan is het verstandig hiermee zelf aan de slag te gaan en dat heeft invloed op je bestedingsruimte.

2. Reiskosten: Veel Nederlanders vergeten, bij de onderhandelingen rondom een nieuwe baan, reiskosten op de agenda te zetten. Woon je niet in dezelfde plaats als waar je werkt? Dan kunnen de kosten voor het woon-werkverkeer flink oplopen. 

3. Toeslagen: Ontvang je een toeslag voor bijvoorbeeld de kinderopvang, zorg of huur? Maar dan op basis van je nieuwe inkomen een nieuwe berekening. Het kan zijn dat je nu recht hebt op meer of juist minder toeslag. Geef je nieuwe inkomen daarom zo snel mogelijk door aan de belastingdienst. Dit voorkomt dat je op een later moment geconfronteerd wordt met terugbetalingen. 

4. Zorgverzekering: Maak je gebruik van een collectieve zorgverzekering via je oude werkgever? Weet dan dat als je van baan verandert, maar niet van zorgverzekeraar, de voordelen van die collectieve verzekering niet meer gelden. 

5. Hypotheek: Heb je net een nieuwe baan en wil je een hypotheek af gaan sluiten? Kijk goed hoe je loonstrook in elkaar steekt. Wat valt er precies onder je brutoloon? Hypotheekverstrekkers nemen namelijk niet alles mee in hun berekeningen.
Een 13e maand, vakantietoeslag en een vaste onregelmatigheidstoeslag worden normaal gesproken wel meegenomen in de berekening van je maximale hypotheek. Bij sommige werkgevers worden deze onderdelen op de loonstrook bij elkaar gepakt en weggeschreven onder de noemer ‘flexbudget’. Het kan daardoor gebeuren dat de bank dit niet als structureel inkomen ziet en niet meeneemt in de berekening. Je maximale hypotheek valt daardoor lager uit dan verwacht.

Wat betekent jouw nieuwe baan voor jouw inkomen en bestedingsruimte? Connect helpt je met het krijgen van inzicht. Een vrijblijvende afspraak is snel gemaakt en plan je eenvoudig zelf in!

Plan zelf een afspraak in

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: