119a8f09707f619c11a16c21e4fc4ebf.jpg

Voor jou

Een handige rekentool om je op weg te helpen en een aantal 'veel gestelde vragen' waarop Connect het antwoord heeft. Wil je naar aanleiding hiervan een afspraak met ons plannen, dan kan dat eenvoudig via onderstaande groene button. Wanneer en waar het jou het beste past.

over-ons.jpg

Voor jou

Zelf uitzoeken?

We snappen dat je mogelijk zelf thuis al even snel wilt weten hoeveel jij kunt lenen bijvoorbeeld. Daarom vind je op deze pagina de handige rekentool 'Bereken je maximale hypotheek' die je zonder verder verplichtingen gewoon kunt gebruiken.

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken je maximale hypotheek

Bereken wat jij of jullie maximaal zou kunnen lenen voor het aankopen van een woning met onze rekentool of vergelijk eerst de rentestanden bij de verschillende geldverstrekkers.

Veel gestelde vragen

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een hypotheek?
Voor de aankoop van een huis mag je tot de waarde van de woning lenen. Dat betekent dat de bijkomende 'kosten koper' vaak uit eigen middelen moeten worden betaald. Als je voor het eerst een huis koopt, ligt dat bedrag rond de € 10.000. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek laten we graag zien wat het in jouw specifieke geval betekent.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
De maximaal mogelijke hypotheek wordt bepaald aan de hand van je salaris. Nieuw sinds 2024 is dat de hoogte mede afhankelijk is van het energielabel van de woning. Hoe energiezuiniger de woning, des te meer mag je lenen. Daarnaast zijn er sinds 2024 meer mogelijkheden om geld extra te lenen voor het verduurzamen van een woning. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Plan dan een oriëntatiegesprek in.

Kan ik een hypotheek afsluiten met een arbeidscontract voor een bepaalde tijd?
Ja, ook met een tijdelijk contract kun je een hypotheek afsluiten. Wat belangrijk is, is om te weten wat er aan het einde van je contract gebeurt. Dat is namelijk de basis die bepaalt welk deel van je inkomen meegerekend wordt voor een hypotheek.

Kan ik mijn hypotheek oversluiten?
In de meeste gevallen kan dit. Wij berekenen of dit financieel voordelig voor je is en waar je verder rekening mee moet houden.

Kan ik met een BKR-registratie en/of studieschuld een hypotheek afsluiten?

Het hangt er vanaf wat voor BKR-registratie je hebt. In de meeste gevallen betreft het een positieve registratie; je hebt de mogelijkheid (gehad) om bijvoorbeeld geld te lenen, rood te staan of hebt een telefoon op afbetaling. In dat geval kun je gerust een hypotheek afsluiten. Wel kan de hypotheek lager uitvallen, als de BKR-registratie niet beëindigd is.

Waar moet ik op letten als ik hypotheken vergelijk?
Er zijn in Nederland heel veel geldverstrekkers, met allemaal hun eigen voorwaarden en rente. Sommige hebben een heel bekende naam, andere zijn onbekender. Het is belangrijk om geldverstrekkers niet alleen op basis van de rente te vergelijken, maar zeker ook op hun voorwaarden. Samen met jou bekijken wij welke voorwaarden in jouw voordeel zijn en welke eventueel minder. Op die manier maken we een afgewogen keuze voor de geldverstrekker.

Wat is het voordeel van onafhankelijk hypotheekadvies door Connect?
Voor veel mensen is het afsluiten van een hypotheek lastige materie, waarbij vaak meer vragen dan antwoorden lijken te zijn. Wij geven je op een laagdrempelige, duidelijke en vrolijke manier uitleg en advies over de zaken die voor jou persoonlijk van belang zijn. Zo weet jij waar je aan toe bent.

We kijken daarbij niet alleen of de hypotheek voor je woning betaalbaar is, maar ook tijdens de looptijd blijft. We helpen je graag om zoveel mogelijk financiële rust te creëren. 

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?
Nationale Hypotheek Garantie is een soort verzekering voor je hypotheek. Je betaalt bij het afsluiten van de hypotheek een eenmalig bedrag voor hun garantie. Mocht tijdens de looptijd onverhoopt iets gebeuren waardoor de woning gedwongen verkocht moet worden, dan vangen zij onder voorwaarden een eventuele restschuld op.

Uiteraard proberen we samen met jou zo'n scenario te voorkomen, door aan de voorkant de risico's te bespreken en samen met je te bekijken hoe je daar een back up voor kunt verzorgen. Naast het 'veiligheidsnet' wat NHG jou biedt, is het ook een zekerheid voor de geldverstrekker. Daardoor betaal je een lagere rente dan bij een hypotheek zonder NHG.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact (via whatsapp) met ons op!

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: