leef.jpg

Geboorte kind

Verwacht je binnenkort gezinsuitbreiding. Prachtig nieuws! Connect Hypotheekadvies geeft je tips over alle geldzaken waarmee je krijgt te maken bij de geboorte van je (eerste) kind.

119a8f09707f619c11a16c21e4fc4ebf.jpg
geboorte-kind.png

Geboorte kind

Het krijgen van een kind heeft ook financiële gevolgen. Lees de tips van Connect over geldzaken die je moet checken bij gezinsuitbreiding.

Houd rekening met extra kosten
Het krijgen en opvoeden van een kind kost geld. Voor een tweeoudergezin kost 1 kind gemiddeld 15 procent van het besteedbaar inkomen. Twee kinderen kosten gemiddeld 25 procent, 3 kinderen 29 procent en 4 kinderen 35 procent.

Denk aan kosten voor bijvoorbeeld het inrichten van de babykamer, maar ook aan doorlopende kosten: van luiers, kinderopvang, meer boodschappen, hoger energie- en waterverbruik, vakanties, oppas, tot school- en studiekosten. Mogelijk dalen je inkomsten doordat jullie minder gaan werken? Maak een overzicht van je (nieuwe) inkomsten en (verwachte) uitgaven.

Vraag kinderbijslag aan
Elke ouder heeft recht op kinderbijslag. Kort na de geboorteaangifte van je kind bij de burgerlijke stand krijg je bericht van de Sociale Verzekeringsbank. Via de website van de Sociale Verzekeringsbank vraag je kinderbijslag aan. Tot je kind 18 jaar is, ontvang je elk kwartaal kinderbijslag.

Waren jij en je partner nog niet elkaars toeslagpartner? Dan zijn jullie dat wel vanaf de geboorte van jullie kind. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van je toeslagen zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag. Pas in dat geval je toeslagen aan. Zo voorkom je dat je later een groot deel van je toeslagen moet terugbetalen.

Check je verzekeringen
Geef de komst van je kind ook zo snel mogelijk door aan je verzekeraars. Denk daarbij aan verzekeringen voor zorg- en aansprakelijkheid, maar ook aan inboedel en opstalverzekeringen.

Wil je zeker weten dat je niets vergeet? Klaas kijkt en denkt met plezier met je mee om te komen tot een financieel gezond gezin voor nu en in de toekomst.

Contact opnemen

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: