Financieel advies voor duurzaam wonen

Auteur: Klaas Schippers

Financieel advies voor duurzaam wonen

Duurzamer wonen stond bij veel mensen al hoog op de agenda en is door de energiecrisis alleen maar belangrijker geworden. Want hoewel de prijs van gas en elektriciteit gelukkig weer iets is gedaald, betalen we in veel gevallen nog altijd flink meer dan anderhalf jaar geleden.

Reden genoeg dus om je huis (verder) te verduurzamen. Maar waar begin je mee? Om dat helder te krijgen, is een DuurzaamheidScan ontwikkeld. Vul 'm anoniem in en binnen een paar minuten weet je meer.

Duurzaamheid financieren
Willen verduurzamen is één ding, het betalen een ander. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor, zelfs als je geen dikke portemonnee hebt.

De rol van de hypotheekadviseur is cruciaal bij de verduurzaming van je woning. Immers, het ideale moment om het investeren in verduurzaming aan de orde te laten komen is als je een nieuwe woning koopt, gaat verbouwen of je hypotheek wilt oversluiten. Onze onafhankelijke hypotheekadviseur Klaas is, naast Erkend Financieel Adviseur, ook Adviseur Duurzaam Wonen.

Waarom dit handig is voor jou? 
Tijdens een hypotheekadviesgesprek neemt Klaas je mee in alle mogelijke scenario's. Vaak kun je een hogere hypotheek afsluiten als je jouw huis energiezuiniger wilt maken. Sommige banken geven je zelfs korting op de hypotheekrente als je huis duurzaam is!

Groene hypotheek
Er bestaan speciale 'groene leningen', waarover je relatief weinig rente betaalt. Zo biedt het Nationaal Warmtefonds (waaraan onder andere de Rijksoverheid deelneemt) de Energiebespaarlening aan. Ook is het het onderzoeken waard of je in aanmerking komt voor de zogenoemde Duurzaamheidslening. Banken bieden daarnaast specifieke leningen aan voor het financieren van jouw duurzame maatregelen.

Geen rente 
Is het verzamelinkomen van jouw huishouden niet hoger dan € 48.625? Dan kun je misschien zelfs lenen tegen een rentetarief van 0%. Sinds eind vorig jaar biedt het Nationaal Warmtefonds deze interessante mogelijkheid aan. Het geleende geld kun je gebruiken om je huis te isoleren, maar bijvoorbeeld ook om er zonnepanelen of een warmtepomp mee te kopen. Op deze pagina lees je er meer over.

30% Subsidie
Verder is de subsidieregeling van de overheid sinds vorig jaar nog aantrekkelijker dan het al was. Kreeg je voorheen nog 20% subsidie als je tenminste twee isolerende maatregelen nam, nu is dat 30%. De overheid betaalt dan dus bijna één derde van jouw verduurzaming. Nieuw is dat je in 2023 ook in aanmerking komt voor subsidie als je maar één maatregel neemt. De subsidie is dan wel lager (15%). Meer informatie over de subsidieregeling vind je hier.

Advies en hulp
Er zijn dus best veel mogelijkheden en keuzes te maken als je je huis wilt verduurzamen. Wil je daar eens met een expert over praten? Neem dan contact op met Klaas. Als Erkend Financieel Adviseur is hij op de hoogte van alle financiële mogelijkheden met betrekking tot de verduurzaming van je woning.

Verder praten over dit onderwerp?

  • Neem dan contact met ons op. Telefonisch, via email of whats app. Je hoort dan snel van ons!

Contactgegevens

T. 050-207 6100
info@connect­hypotheekadvies.nl

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Plan een afspraak

Reviews

Wat onze klanten van ons vinden lees je hier:

Lees reviews

Blogs

Volg onze blog pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Bekijk onze blogberichten

Rentestanden

Huidige rentestanden bekijken en per hypotheekverstrekker vergelijken?

Bekijk de huidige rentestanden

Connect Hypotheekadvies

Connect is een nieuwe, jonge organisatie maar heeft al vele jaren ervaring opgedaan in de wereld van financieel advies. Connect Hypotheekadvies is daardoor een goede bekende bij vele financiële instellingen en wij weten hoe we jouw wensen op efficiënte wijze kunnen omzetten naar een passend financieel plaatje. Zodat jij snel weet waar je aan toe bent.

Contactgegevens

Adres
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
Nederland

Volg ons op: